წინამდებარე პოსტი არის დამწყები ლუდისმხარშველებისთვის, რომლებსაც ან საერთოდ არ აქვთ ლუდის ხარშვის გამოცდილება, ან მხოლოდ ექსტრაქტების საშუალებით დაუყენებიათ ლუდი. აღნიშნული მეთოდით თქვენ ძალიან მარტივად შეძლებთ გარეცხოთ ალაო სახლის პირობებში და უარი თქვათ ლუდის ხარშვის დროს ექსტრაქტების გამოყენებაზე. სტანდარტული მეთოდისგან განსხვავებით, წინამდებარე მეთოდით ალაოს გარეცხვას მოახერხებთ სწრაფად და რაიმე სპეციალური აღჭურვილობის გარეშე.
Bibamus!
Friday, July 28, 2017
Wednesday, July 26, 2017
12 სასარგებლო რჩევა ლუდის საფუართან დაკავშირებით
Friday, July 21, 2017
ლუდის საფუარის ცხოვრებისეული გზა - ნაწილი მეორე
სხვადასხვა სახის საფუარი |
Wednesday, July 19, 2017
ლუდის საფუარის ცხოვრებისეული გზა - ნაწილი პირველი
ლუდის საფუარი მიკროსკოპის ქვეშ |
ლუდის საფუარზე ზოგადად წინა პოსტებშიც ვისაუბრეთ, თუმცა წინამდებარე პოსტში უფრო დეტალურად შევეხები მას. დღეს ვისაუბრებ იმაზე, თუ რა გზას გადის ლუდის საფუარი ალაოს ნახარშში მოხვედრიდან სითხის ლუდად ქცევამდე. გარდა ამისა, შევეხები აგრეთვე საფუარის ცხოვრების სხვადასხვა პერიოდებს და დავწერ მოკლე რჩევებს, რას უნდა მივაქციოთ ყურადღება ლუდის ფერმენტაციის დროს.
Wednesday, July 12, 2017
როგორ მოვხარშოთ ლუდი სახლის პირობებში ალაოს ექსტრაქტით
Tuesday, July 11, 2017
ყველაფერი ალაოს შესახებ
ალაო |
დღევანდელი პოსტი შეეხება ლუდის ერთ-ერთ უმთავრეს კომპონენტს - ალაოს. როგორც წინა პოსტებში ითქვა, ალაო წარმოადგენს გაღვივებულ და შემდეგ გამომშრალ ქერის მარცვლებს. გაღვივების შედეგად ქერის მარცვლებში გროვდება შაქარი, რომელიც შემდგომ ფერმენტაციისას გარდაიქმნება ალკოჰოლად. დღევანდელ პოსტში მხოლოდ ალაოზე ვისაუბრებ და მისი დამზადების პროცესს მომავალში განვიხილავ.
Monday, July 10, 2017
Sunday, July 9, 2017
Hop Head - ბარი ბრიტანული არომატით
Hop Head-ის ლოგო |
სულ ცოტა ხნის წინ ვაკის პარკის მოპირდაპირე მხარეს, ჭავჭავაძის 41 ნომერში გაიხსნა ძალიან კარგი ბარი სახელად Hop Head. აღნიშნულ ბარში შეგიძლიათ დააგემოვნოთ საქართველოში მოხარშული ათზე მეტი სახეობის კრაფტის ლუდი, რომელსაც Krik Brewing co. ხარშავს. მიუხედავად იმისა რომ კრიკის კრაფტის ლუდს დიდი ხანია ვიცნობ და პოზიტიურად ვარ მის მიმართ განწყობილი, მხოლოდ რამდენიმე დღის წინ მქონდა ბედნიერება მომენახულებინა ბარი და მინდა ჩემი შთაბეჭდილება გაგიზიაროთ.
Saturday, July 8, 2017
ლაგერები და ელები
არსებობს ლუდის ორი კატეგორია, სხვა დანარჩენი ლუდები წარმოადგენენ ამ ორი კატეგორიის ქვეკატეგორიებს. ეს ორი კატეგორიაა ელები და ლაგერები. მთავარი განსხვავება ამ ორ კატეგორიას შორის არის ფერმენტაციის პროცესი. ელის ფერმენტაციას ესაჭიროება სითბო და სითბოსმოყვარული საფუარი (10-25 გრადუსი ცელსიუსით). ფერმენტაციის შემდგომ ელისთვის განკუთვნილი საფუარი იწევს მაღლა ქაფის სახით. ფერმენტაციის დრო შედარებით ნაკლებია.
Friday, July 7, 2017
ლუდი და მისი შემადგენელი კომპონენტები
ლუდის ისტორია ცივილიზაციასთან ერთად იწყება და ცივილიზაციასთან ერთად დასრულდება. პირველი ლუდი შუამდინარეთში მოიხარშა და მას შემდეგ უხალისებს ლუდის გურმანებს განწყობას. ამასთან, საუკუნეებს განმავლობაში ლუდი ერთ-ერთი ყველაზე უსაფრთხო სასმელი იყო წყურვილის მოსაკლავად, თუ გავითვალისწინებთ იმას, რომ სუფთა წყალზე ხელი ერთეულებს თუ მიუწვდებოდა. აქედან გამომდინარე, ლუდს ბავშვებიც კი სვამდნენ.
ლუდი შედგება 4 ძირითადი კომპონენტისაგან, თუმცა რიგ შემთხვევაში ხდება თაფლის, ყავის ან ხილის დამატებაც არომატისთვის. ეს 4 კომპონენტია წყალი, ალაო, სვია და საფუარი.
Subscribe to:
Posts (Atom)